Pompinstallatie in de kelder?

POMPINSTALLATIE IN DE KELDER

Ideaal gezien is er geen natte kelder. Een goede kelder is er een die zo droog is als een woestijn. De dagen waarin vloedwater of lekkend water de kelder vulden zijn voorbij. Het goede nieuws is dat het installeren van een dompelpomp een grote meevaller is. Het beschermt de fundering van uw huis en minimaliseert de vochtigheid in de kelder sterk.

Water kan om wat voor reden dan ook in de kelder verzamelen zoals afvoer van een onzichtbare waterleiding of een hoog waterpeil. Technologie komt hier van pas. Eerst moet u het probleem lokaliseren. Dan een dompelpomp installeren. Het is een van de absoluut noodzakelijke apparaten die u nodig heeft in uw huis. Vooral als u uw kelder waardeert en u het wilt aanpassen, een dompelpomp kan uw dromen waar maken. De pomp verzamelt vloedwater en voert het het gebouw uit. De meeste huizen hebben een opvangput of een afvoersysteem in het originele ontwerp, maar als uw huis het niet heeft, kunt u zich ontspannen. Plaatst u gewoon een dompelpomp om de waterproblemen in de kelder te verlichten. Het kan een wereld van verschil maken.

Bel: 06-13356173

HET INSTALLEREN VAN EEN DOMPELPOMP IN DE KELDER

Zorgt vochtigheid in uw kelder ervoor dat u zich zorgen maakt of het uw fundering zal verzwakken? Maakt u zich geen zorgen. Ik raad u aan om een dompelpomp te installeren. Toegekend. Een dompelpomp verwijdert voornamelijk vochtigheid dat zich in uw kelder heeft verzameld. Dat kan door de natuurlijke zwaartekracht zijn dat er water in de treursteen of in de opvangput sijpelt. U heeft een dompelpomp in de kelder nodig als u geen van die twee heeft om de verzameling van vochtigheid in uw kelder te voorkomen. Er zijn twee soorten dompelpompen. Een is een pomp op een voetstuk die op de vloer van de kelder wordt geplaatst, de ander is een verzonken pomp.

HET INSTALLEREN VAN EEN POMP OP EEN VOETSTUK

Voordat u begint moet u eerst de gemeentelijke voorschriften en regels weten die te maken hebben met uw constructie. U wilt geen problemen krijgen met de staatsautoriteit omdat u de regels niet na heeft geleefd. Verkrijg vergunningen als deze nodig zijn.

Het uitzoeken van een locatie

Voilà. Zoek een locatie waar u uw dompelpomp met voetstuk wilt neerzetten. De beste locatie een een lage plek in de kelder. Het is ook aan te raden om het nabij een buitenmuur te plaatsen waar de PVC afvoerpijp makkelijk doorheen kan. Het moet ook in de buurt van een aardlekschakelaar liggen om de pomp op aan te kunnen sluiten.

Het openbreken van het beton

Traceer de omtrek van de opvangput met een markeer pen om de breedte van de opvangput te bepalen. Breek het beton open met behulp van een drilboor. U kunt ook een moker hamer gebruiken, maar de eerste is de meest effectieve. Houdt u zich aan de veiligheidsregels wanneer u het gat maakt.

Afvoerpijp

Wanneer het gat aan het uitharden is, maakt een gat voor de afvoerpijp. De maat van de PVC pijp hangt af van de terugslagklep van de dompelpomp. Maak de terugslagklep vast aan de PVC pijp en dan aan de dompelpomp. Ga door met de PVC pijpen op de muur. Maak een gat in uw huis met een gatzaag met een boor. Haal de PVC pijp door het gat. Gebruik een bochtverbinding om de PVC pijp van de terugslagklep met de PVC in het afvoergat te verbinden. Sluit de PVC van binnen en buiten dicht met siliconen kit.

De pomp installeren

Installeer de dompelpomp met voetstuk in het bassin terwijl de motor boven de deksel van het bassin van de pomp ligt. Zorg er altijd voor dat de vlotterschakelaar het bassin van de pomp niet aanraakt. Meet op hoeveel PVC pijp er nodig is om bij de afvoerpijp te komen. Snijd de PVC pijp tot de juist maat met een metaalzaag. Gebruik PVC bindmiddel en maak de adapter vast aan de PVC pijp.

Tijd om te testen

Vul het bassin met water. Sluit de dompelpomp aan en zet het aan. Controleer of het water op de juiste manier uit het water vloeit en dat er geen lekkages zijn. Voilà.

HET INSTALLEREN VAN EEN VERZONKEN POMP

Opvangput

Om te beginnen zoekt u uit wat het laagste punt van de kelder is waar water zich verzamelt. Dat is de beste plek om de opvangput te plaatsen. U kunt dit doen door een gat van ongeveer 76,2 cm diep en 45,72 – 60,96 cm breed in de kelder te graven en de opvangput eronder te monteren.

Laten we beginnen. Koop de dompelpomp en het bassin van de pomp bij een bouwmarkt in de buurt. Ze worden geleverd met accessoires zoals een adapter, lijm, terugslagklep, kogelkraan en de T’.
Denkt u eraan om PVC pijpen, primer, beton, en andere benodigdheden te kopen. Om verder te gaan markeert u de maat van de opvangput op de vloer van de kelder. Gebruik een slijptol om een rond of vierhoekig gat te maken. Snijd het beton met een drilboor. Schep het beton en het grind op. Het bassin heeft meestal een gat aan de kant waar het water naar de treursteen loopt.

Zoek de bestaande treursteen. De treursteen is een poreuze pijp waar grondwater doorheen kan sijpelen. In de kelder vindt u de treursteen onder de aarde dichtbij de funderingsmuur of op het laagste punt van de kelder. Hoogstwaarschijnlijk is er al een treursteenleiding aanwezig. Fus tap deze af door er een veel kleiner treurpijp doorheen te halen. Als je klaar bent, graaft u een greppel van 5 cm in de kelder waar de treursteen zal liggen helemaal tot aan de opvangput. Dit is de toegang tot de opvangput door een gat aan de zijkant. Zorg ervoor dat de treurpijp precies in het gat aan de zijkant van het bassin van de pomp past. Het moet ook recht op de greppel liggen zonder bobbels zodat het water er goed doorheen kan stromen. Vul de greppel en het gat rondom de opvangput eerst met klei of zand en dan met beton en grind.

Nu kunt u de dompelpomp in het gat laten zakken. Zorg ervoor dat het onder het oppervlakte van de vloer ligt. U kunt wat filterende stof om het bassin van de pomp wikkelen om te voorkomen dat er zilt in komt en er zo verstoppingen ontstaan. Zorg ervoor dat het bassin goed op het gat ligt en dat het niet kan schuiven. Nou, laten we de pijpen doen.

PVC leidingen

Plaats de pomp op een centrale positie in de opvangput. Verzamel een 3,8 tot 5 cm PVC vanaf de pomp, welke de afvoerleiding zal zijn. De pomp heeft een afvoerleiding met schroefdraad waar u de male adapter aan vast moet maken en aan de andere kant een PVC pijp van 3,8 cm. Zorg ervoor dat het strak genoeg is. Snij 3 m PVC pijp met een metaalzaag om ervoor te zorgen dat deze van de pomp tot boven de deksel loopt. Maak een gat in de deksel als die dat nog niet heeft waar de PVC pijp, luchtpijp doorheen past. Maak alle elektrische kabels van de pomp vast aan de afvoer- of stijgbuis met ijzerdraad of isolatieband van vinyl. Sluit de elektrische kabel aan op de voedingsbron. Maak de PVC pijp vast aan de pomp en bedek het met de deksel. De deksel moet goed op de rand van de opvangput schuiven. De pijp moet goed door het gat in de deksel passen.

Terugslagklep

Installeer een terugslagklep aan de open kant van de PVC afvoerpijp. Terugslagkleppen zorgen ervoor dat water maar één kant op kan stromen. Sommige terugslagkleppen hebben knooppunten nodig dus maak het vast aan de PVC pijp met een moerboor van 12,7/15,2 cm om het strak te maken.

Kogelkraan

Kogelkranen zijn afsluitkleppen. Er zit een bal ingebouwd die de stroming van vloeistof stroomafwaarts van de kraan reguleert. De kogelkraan moet dezelfde diameter hebben als de PVC pijp.

Vlotterschakelaar

Controleer de zweefstand van de pomp om er zeker van te zijn dat het onbelemmerd is. Het moet een paar decimeter van de voering van de opvangput af zijn. De vlotterkraan moet gemakkelijk te bewegen zijn zodat als het water stijgt het de schakelaar van de pomp op gang brengt. Het moet stijgen als het waterniveau hoog is en dalen als het waterniveau laag is zodat het de schakelaar van de pomp aan het uit zet.

Afvoerleiding

Zet een stijgbuis of een PVC pijp neer om het water uit uw huis te leiden en naar de terugslagklep. Maak dan een ‘T’ met wat lijm.

Opening

Maak een luchtpijp vast aan de opvangput die helemaal naar de bestaande luchtpijp loopt. Maak ze aan elkaar vast met een T-verbinding.

HET INSTALLEREN VAN EEN EJECTOR POMP IN DE KELDER

Een riolering ejector pomp verwijdert water uit kelder badkamer, wasserij, of elke andere wasbak die onder het niveau ligt van de septische lijn of hoofd riolering die uit het huis loopt. Gezond verstand vertelt u dat het afval niet makkelijk wegstroomt, dus er is wat elevatie nodig. Vanzelfsprekend heeft de stroming van het afvalwater wat hulp nodig heeft. De ejector pomp in de kelder lijkt op een dompelpomp. Het enige verschil is dat deze direct aan de riolering wordt aangesloten en in de meeste gevallen onder een badkamer in de kelder is geplaatst om afvalwater naar boven te forceren. Er is een put waar alle afval van de kelder badkamer, toilet en wasserij heen gaat.

Locatie

Zoek een goede locatie uit voor de opvangput. Het moet op het laagste punt van de kelder zijn. Dit zal uw redding zijn. Het moet nabij een muur zijn zodat de afvoer makkelijk 3 m uit het gebouw kan stromen. Blijf minimaal 8 m van de muur af, want u wil de fundering van het huis niet verpesten.

Opvangput

Graaf een gat in het beton van de kelder. Plaats de pomp in het gat. Markeer de maat van de opvangput op de vloer. Snijd het beton met een slijptol. Gebruik een drilboor om het beton verder te slopen. Verwijder het grind 30,5 cm dieper en wijder dan de opvangput, verwijder stukken en stukken grind. Wanneer het gat is uitgehard. Schenk van grind terug in het gat zodat de voering van de opvangput gelijk ligt met de keldervloer. Plaat het bassin van de opvangput in het gat. Zorg ervoor dat het gat aan de zijkant gelijk ligt met de PVC pijp van de riolering. Als de voering van de put geen gaten heeft, kunt u zelf gaten boren. Zorg ervoor dat de diameter van de gaten kleiner is dan het grind. Leg de voering in het gat. Mix een deel beton, twee delen zand en drie delen grind en vul de rand van de voering. Stamp het beton goed aan zodat het niet wiebelt als het aangeraakt wordt. Als laatste lapt u de vloer glad met een houten vlotter. Laat het beton 2-3 dagen uitharden voordat u de PVC pijpen erin stopt en het bassin installeert. Er is geen haast bij.

Pomp

Plaats de pomp in het bassin op de bodem. U kunt het vastmaken met sterke lijm of bouten. Zorg ervoor dat het bassin goed op de grond vastzitten om lekkage te voorkomen. Plaats de pomp 5 cm van de toevoer en weg van de omtrek van het bassin. Het idee is dat de vlotterschakelaar niet gestoord wordt door de inloop.

Al het afvalwater wordt eerst in het bassin verzamelt en dan door de pomp naar de normale riolering gebracht. Het opvangbassin moeten liters en liters water kunnen houden. Dit zal uw redding zijn. Het afvalwater komt binnen via het gat aan de zijkant van het opvangbassin. De opening in de zijkant moet een PVC pijp van 10,2 of 7,6 cm zijn van de badkamer of een andere wasbak. Het moet makkelijk water toevoeren zonder morsen. Houdt u er rekening mee dat als het water het bassin vult en het een bepaalde hoogte bereikt. De beweegbare vlotter die zich meestal boven in de pomp bevindt, moet de schakelaar activeren. Het moet dan het afvalwater uit het bassin voeren en in de hoofdriolering.

Leidingen

De ejector pomp heeft een uitstroom poort. Verbindt een 5 cm mannelijke adapter die glad is aan de andere kant aan een PVC pijp van 3 m. Snijd een stuk van de PVC pijp af van ongeveer 5 cm en maak het vast aan de mannelijke adapter. De pijp moet lang genoeg zijn om uit het opvangbassin en door de deksel heen te lopen. Maak een gat in de deksel als die dat nog niet heeft zodat de afvoerpijp van de pomp er doorheen kan en aan de hoofdriolering kan worden verbonden. Wees er zeker van dat de deksel goed past als u het op de PVC pijp plaatst. Hoe doe je dat? Schuif rubberen pakkingen langs de pijp naar de deksel en maak ze strak vast.

Terugslagklep

Vanaf daar maakt u een terugslagklep aan de PVC pijp vast. De terugslagklep moet ervoor zorgen dat afvalwater niet terug het bassin instroomt. Installeer een terugslagklep in de pijp van de pomp naar de riolering. Het zorgt ervoor dat totaal geen vloeistof terug kan stromen naar het opvangbassin. De sluitklep zorgt ervoor dat het lang meegaat door het terugstroomt stopt.

Kogelkraan

Als u klaar bent met het installeren van de terugslagklep, plaatst u een PVC pijp om de sluitklep/kogelkraan te verbinden en dan gaat u verder met de leidingen die ervoor zorgen dat het afvalwater in de hoofdriolering terecht komt. Om het aan de hoofdriolering te verbinden, installeert u een ‘T’ verbinding op de afvoerleiding van de pomp. Maak het goed vast met klemmen aan beide kanten om lekkage te voorkomen. Op de deksel plaatst u pakkingen op de hele binnenkant van het bassin en verzegel het met wat lijm op de deksel rond de PVC pijp en plaatst nog wat pakkingen om te voorkomen dat er gassen uit ontsnappen. Maak doorvoer rubbertjes vast aan de elektrische kabels van de pomp en de luchtpijp and schuif ze naar beneden tot aan de deksel. Maak de deksel vast met bouten.

HET INSTALLEREN VAN EEN RIOOLPOMP IN DE KELDER

Deze pomp pompt water uit de kelder. Mijn favoriete gedeelte van de rioolpomp is dat het schoon water en vaste stoffen kan pompen, in tegenstelling tot de dompelpomp die alleen schoon water kan pompen. Het heeft een korte doorlooptijd met een frequente aan/uit cyclus. Het kan water met hoge druk uitspuiten tot wel 22,9 m.

Rioolput

Voordat we verder gaan laten we even stilstaan bij de rioolput. Het rioolreservoir staat in een gat in de kelder. Het gat heeft een diameter van 45,7 – 50,8 cm en een diepte van 76,2 cm. Het zorgt ervoor dat de aansluitingen het reservoir kunnen vullen met behulp van de zwaartekracht.

Om een riool bassin te installeren moet u een gat uit graven. Snijd door het beton van de kelder met een drilboor om een gat te maken met een diameter van 61 cm. Verwijder het grind tot 76,2 cm diep voor het reservoir. Het riool bassin wordt dan in het gat in de kelder geplaatst en afgesloten met beton aan de zijkanten om het steviger te maken. Tegenwoordig komen de pomp en het bassin als een set, dus u hoeft geen aparte onderdelen te kopen. Het maakt het werk makkelijk want u hoeft het alleen maar neer en vast te zetten. Nadat u het bassin heeft geplaatst laat u het een paar dagen volledig drogen, daarna maakt u de pomp vast in het bassin door het met spiegel moeren en bouten vast te maken aan de omtrek van het bassin. Voilà.

Toevoeropening

Vanaf de afvoerpijpen wordt al het afvalwater in de kelder verzamelt in het bassin. Daarna wordt het via de pomp de gewone riolering ingevoerd. Daarover gesproken, zorg ervoor dat de inhoud van het bassin genoeg is. Het afvalwater komt via het gat aan de zijkant van het riool bassin binnen. De opening aan de zijkant moet een PVC pijp van 10,2 of 7,6 cm zijn. Zorg ervoor dat wanneer we het bassin in het gat laten zakken dat het goed uitgelijnd is, vooral de toevoeropening van het riool bassin en de afvalwater toevoer van de badkamer.

Pomp

Plaats de pomp 5 cm van de toevoeropening en weg van de omtrek van het bassin. Plaats een rioolpomp op de bodem in het riool bassin. Best gaaf, toch? Dit zorgt ervoor dat de beweegbare vlotterschakelaar niet wordt belemmerd door de inloop of de omtrek van de rioolput. Er bestaat een acceptabel niveau dat het water moet bereiken om de schakelaar te activeren en de pomp te starten om het afvalwater uit het bassin en in de hoofdriolering te pompen.

Terugslagklep

Maak de terugslagklep vast aan een PVC pijp van 91,4 cm. Dit is, natuurlijk, een test passing zonder lijm. De terugslagklep zorgt ervoor dat het rioolwater niet terug het bassin instroomt wanneer de pomp inactief is. Er is een schroefdraadkoppeling die de terugslagklep verbindt met de kogelkraan in het geval dat de pomp eruit gehaald moet worden voor onderhoud. U kunt ook de pijp gemakkelijk verwijderen. Ga verder met de leiding om de pijp zo te krijgen dat het afvalwater naar de hoofdriolering kan.

Afvoerleiding

Op de rioolpomp is een afvoer die een male adapter van 5 cm nodig heeft die glad is aan de andere kant en die aan een PVC pijp verbonden is waaraan de terugslagklep en kogelkraan bevestigd zijn. We doen nog niets met lijm, aangezien dit test passingen zijn. In feite is de rioolpomp een apparaat met hoge druk. Onthoudt dat u een stille riool terugslagklep installeert om het denderen van het water door de PVC pijpen en de waterslag in te tomen.

Invoeropening vanaf de badkamer

U moet van de hoofdriolering leiding van PCV aftappen om het met de riolering van de badkamer in de kelder vast te maken met een ‘T’-fitting. Markeer 7,5 cm waar u zult snijden om de ‘T’-fitting te installeren. U kunt de rioolleiding ontsmetten. Om dat te doen giet u er 1,9 liter bleek in en spoelt u een paar keer. Om slib van gedruppel te voorkomen bedekt u het deel met plastic. Heel makkelijk als u een metaalzaag gebruikt om het deel van 7,5 cm te snijden. Maak de ‘T’-fitting van PVC tussen de pijpen vast. Installeer een stijgbuis van 5 cm om het afval van de rioolpomp naar de hoofdriolering te krijgen. Verbind de afvoerpijp van het riool met een bocht van 45℃ om terugstroom te voorkomen aangezien het in de leiding erboven moet leeglopen. Maak er metalen hangers aan vast om de PVC pijpen te ondersteunen.

Luchtpijp

Een luchtpijp is een essentieel deel van een riool ejector pomp. Het moet in het bassin steken. Het zorgt ervoor dat de druk gelijk blijft wanneer het water het bassin uitgezogen wordt, tegelijkertijd laat het ook rioolgassen uit. U moet het zo neerzetten dat het verbonden kan worden aan bestaande luchtpijpen of dat de pijp helemaal naar het dak loopt. Verzegel de top van het opvangbassin strak om te voorkomen dat afval of geur uit het opvangbassin ontsnappen op het niveau van het riool.

Riooldeksel

Maak op de deksel pakkingen vast langs de hele rand van het bassin en verzegel het goed met wat lijm en op de deksel rondom de PVC pijpen plaatst u wat pakkingen om het uitstoten van gas te voorkomen. Breng wat vloeibare zeep aan op de rubberen doorvoerring om de PVC pijp door de deksel te schuiven. Maak de deksel vast met bouten. De deksel van het riool moet vastgemaakt worden aan het riool bassin met spiegel moeren en bouten. Ze maken een ster patroon wanneer ze strak gedraaid worden. U kunt dat repareren met bouwlijm of bouten. Zorg ervoor dat het bassin goed op de grond staat om lekkage te voorkomen. Goed werk. Pfieuw, u bent vast trots op uzelf

POMP VOOR DE KELDER WASBAK

De wasbak in de kelder heeft beslist een pomp nodig om het afvalwater eruit te spuiten naar de hoofdriolering. Hoe gemakkelijk is dat? Een van de beste manieren is om een pomp voor de kelder wasbak te gebruiken. Eigenlijk installeren we de doos met de pomp erin. Installeer deze pomp recht onder de wasbak in een doos of een bassin. De pomp wordt vastgemaakt op drie kanten van de doos met spiegel moeren en bouten.

In de doos zit een pomp met een vlotterschakelaar en een motor. Er zal een inloop pijp vanaf de wasbak aan de doos zitten en de doos zal het afval naar de hoofdriolering pompen via een afvoerpijp. Zodra het water een bepaald niveau behaalt zal de pomp aan schakelen, al het water tot 35,6 cm wegpompen, en het in de hoofdriolering pompen. Maak het vast aangrenzend aan de wasbak of onder de wasbak.

Elke keuken wasbak wordt geleverd met een zeefkorf. Het wordt geleverd met een stop en een paar moeren eronder. Dit verbindt de zeefkorf met de bodem van de wasbak. Breng wat Teflon tape aan op de schroeven. Plaats eerst de vezel pakking en dan de O-ring pakking. Dan maak de doos onder de wasbak vast en klem het vast met klemmen. Breng wat Teflon tape aan op de van schroefdraad voorziene afvoer van de pomp en maak er dan een mannelijke adapter aan vast. Snijd wat PVC pijpen die naar de riolering zullen lopen. Lijm de PVC pijpen aan elkaar. U kunt ze voor 5 tellen aan elkaar vast houden. Maak een ‘T’ vast aan de nieuwe pijp van de doos naar de bestaande leidingen.

Terugslagklep

Om te voorkomen dat water terugstroomt van de doos, maakt u een terugslagklep vast aan de PVC pijp. Dus dit ene hulpmiddel dat u hier installeert is gemaakt om de pomp te beschermen en heet een terugslagklep. Als de pomp aan is zal deze niet al het water uit deze pijp krijgen voordat de pomp weer afslaat, en we willen niet dat het water dan weer terug de pomp instroomt. Maak de terugslagklep vast.

In de terugslagklep zit een kleine vin die ervoor zorgt dat het water maar in één richting kan stromen. Het andere probleem dat we hebben is dat de pomp krachtig is en meer dan 75,7 liter per minuut doorlaat. Het snelste wat ik je kan geven is 11,4 tot 18,9 liter per minuut. Maak het aan beide kanten vast met klemmen. Om er zeker van te zijn dat het water niet terug de doos instroomt als de pomp uitschakelt, installeert u een terugslagklep.

De pomp is krachtig; het pompt meer water dan het kan ontvangen van de wasbak. Daarom moet u een kogelkraan aan de afvoerpijp installeren. We moeten de maat van de afvoer verminderen zodat het de toevoer naar de pomp evenaart. Dit zorgt ervoor dat de pomp langer meegaat.
Sluit de voedingskabel van de pomp aan en draai de kraan van de wasbak open. Verbind een PVC pijp vanaf de pomp met de bestaande riolering met PVC primer en bindmiddel. Sluit de voedingskabel van de pomp aan op de het elektriciteitsnet en draai de kraan van de wasbak open.

HET INSTALLEREN VAN EEN AFVOERPOMP IN DE KELDER

Dit is meer een dompelpomp installatie. Het drainagesysteem van de kelder is zo gemaakt dat het allemaal naar de opvangput stroomt.

Als u eenmaal begint, wees er dan zeker van dat u het volgende gereedschap heeft.
● Meetlint
● Gereedschap om een opvangput te graven (varieert afhankelijk van de keldervloer)
● Grind
● Een elektrische zuigpomp set
● Vlotterschakelaar voor de dompelpomp
● PVC pijpen (genoeg op het water ver genoeg van het het huis weg te krijgen)
● Pijp fittingen
en een moersleutel
● Mannelijke adapter
● Beton en een spaan
● Gatzaag
● Silicone kit

Stap 1 – Locatie

Zoek de meest effectieve locatie voor de drainageput uit. Gebruik de vier belangrijkste criteria hieronder om de beste positie voor uw dompelpomp te bepalen:
● Het moet op een plek zijn waar water zich verzamelt
● Het moet nabij een stopcontact zijn (om de pomp van elektriciteit te voorzien)
● Het moet nabij een muur zijn, om uitwendig water te helpen verlichten
● Het moet niet nabij waterleidingen of riolering zijn

Stap 2 – De opvangput uitgraven

Wanneer u de meest effectieve plek voor de dompelpomp heeft bepaald, is het tijd om de opvangput uit te graven. De voering bepaalt de dimensies van het gat. Het moet echter rond de 76,2 cm diep zijn en iets van 50,8 cm breder dan uw voering.
Als uw kelder een vloer van aarde of grind heeft, dan moet een schep genoeg zijn om het gat te graven. Als u een betonnen vloer heeft moet u een drilboor of een moker hamer en een metselwerk beitel gebruiken.

Stap 3 – Plaats de voering

Vul het onderste gedeelte van uw gat met een grof grind om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de voering gelijk loopt met de vloer. Plaats de voering in de put op de bovenkant van het grind en vul de lege behuizing op dezelfde wijze met grind tot ongeveer 12,7 tot 15,2 cm onder het vloeroppervlak. Daarna mixt u beton en vult u de rest van de behuizing rondom de voering van de opvang.

Stap 4 – Plaats de pomp

Wacht tot het beton droog is en plaat de elektrische dompelpomp in het gat. Maak het eerste gedeelte van de PVC pijp goed vast aan de afvoer van de pomp met een mannelijke adapter.
Verbind de pomp met PVC pijp aan de bestaande riolering met PVC primer en bindmiddel. Dan plaatst u de voering bovenop met de pijp en de transmissie pijp buiten.

Stap 5 – Voer de afvoerpijp naar buiten

Zet de PVC leidingen in elkaar zodat het de kortste weg naar buiten gebruikt, door de randbalk van uw huis. Maak de overgebleven afvoerpijp met een koppeling vast, zet de fittingen van de PVC pijpen in elkaar om uit te strekken van de afvoeropening naar de ‘Y’-fitting op de afvoerpijp. Voer de pijp naar buiten, en verzegel het met een silicone polymeer kit. Daarna gebruikt u een veelzijdige buis als u het water ver genoeg van uw huis af wilt hebben.

Stap 6 – Het invoegen en testen van de pomp

Installeer een terugslagklep om te voorkomen dat het water terug de wasbak instroomt en een kogelkraan om de stroom van het water te reguleren. Lijm alle PVC stukken met PVC bindmiddel en primer. Als alles uitgehard is, sluit u de pomp aan en controleert u deze. U test het door een emmer met water te vullen en dit in de opvangput te duwen. Als de pomp naar behoren werkt, kan de vlotterschakelaar de pomp inschakelen. Voilà, het werkt, gefeliciteerd! Als het niet werkt, dan moet u de vlotterschakelaar vervangen. Als het dan nog steeds niet werkt, dan werkt de afvoeropening mogelijk niet, of er is een probleem met de motor.

HET INSTALLEREN VAN EEN TOILET POMP IN DE KELDER

Een kelderpomp voor het toilet maakt het mogelijk om een badkamer in de kelder te plaatsen. Het is een slimme zet. Het is best gemakkelijk en betaalbaar. De meeste toiletten maken gebruik van de zwaartekracht om afvalwater af te voer naar de riolering. Sommige toiletten staan in de kelder waar de zwaartekracht een bergopwaartse beproeving is. Erger nog, de riolering kan boven het toilet liggen. Met de huidige technologie kunnen huiseigenaren zonder zorgen een badkamer in de kelder plaatsen.

Er zijn drie type pompen die in dit scenario werken. U kunt een elektrische naar boven spoelend toilet, een op zichzelf staande pomp, of een riool ejector pomp plaatsen. Met deze type pompen is het niet nodig om een grote revisie van uw pand te doen.

Zoals eerder besproken kunt u een vermalend toilet gebruiken. Bij normale toiletten stroomt het afval van de toilet naar de riolering en dan recht in de septic tank. Zwaartekracht maakt dat mogelijk, aangezien de leidingen onder het toilet liggen. Het stroomt dan gemakkelijk.

EEN VERMALEND TOILET

Maak het toilet vast aan de vermaler/pomp, die achter het toilet of in de muur is geplaatst. De unit werkt automatisch. Als het water uit het toilet spoelt, vult het de vermaler. Het zal dienen als een reservoir, en op hetzelfde moment heeft het krachtige bladen dat lichaamsafval en toiletpapier klein snijdt. Als het dat mixt met het spoelwater wordt het gier dat makkelijk door de nauwe pijpen aan de hoofdleidingen loop. Er bevindt zich een sensor op de vermaler dat inschakelt wanneer de gier eruit loopt. Het duwt het afval door een pijp van 1,9 cm door het gehele drainagesysteem.

Laten we beginnen met de PVC pijpen. Installeer de sanitaire elementen aan het toilet en sluit de vermaler aan op een voedingsbron. U verbindt de afvoer van het toilet met de vermaler met een PVC pijp. Gebruik PVC primer en bindingsmiddel van het toilet tot de vermaler. Gebruik een buisbeugel om de adapter van de fabrikant vast te klemmen en om de vermaler met de afvoerpijp te verbinden. Verstel de excentrische verbinding tot de gewenste lengte.

Snijd de bestaande riolering eruit zodat het afval van de vermaler het hoofdriool in kan lopen. Maak een stuk van 3,8 cm met korte PVC pijpen vast en verbindt de rubberen adapters. Breng het ‘Y’-gedeelte aan en schuif de adapters aan beide kanten van de ‘Y’. Klem vast met klemmen om lekkage te voorkomen.

Draai de adapter op de afvoer. Verwijder de afvoer van de riolering. Maak een mannelijke schroef adapter van 1,9 cm klaar. Plaats teflon tape aan op de schroef en maak de afvoer vast. Maak het goed vast met een moersleutel. Het is te adviseren om het vermalende deel eerst aan de riolering vast te maken. Leg een drukleiding over de vermalende pomp op een hoek van 90 graden.

Verbind een kogelkraan aan de drukleiding zo dicht mogelijk bij het vermalende deel als mogelijk. probeer om de hoek van 90 graden te minimaliseren met een hoek van 45 graden. Gebruik pijp hangers of metalen hangers om de leiding vast te maken. Steek een PVC pijp van 1,9 cm in de 90 graden hoek van de vermaler. Maak het vast met klemmen. Verstel de lengte van de drukleiding, breng een goede laag lijm aan en voer de pijp door de muur heen.

Een luchtpijp is nodig om een luchtsluis te voorkomen en om gassen eruit te laten. Profiteer van de luchtpijp. U kunt een luchtpijp installeren en het aan de bestaande luchtpijp vast maken, of u kunt een dop zonder luchtpijp over de luchtpijp heen gebruiken. Markeer de luchtpijp. Snijd een deel van PVC pijp af en maak dit vast aan de ‘T’ om de luchtpijp van de vermaler met de bestaande luchtpijp te verbinden. Het toilet heeft een watertoevoer nodig. Schenk water is het toilet. Monteer een ‘T’ en snijd tot ongeveer 5 cm van de waterlijn. Maak een kort stukje PVC buis vast aan de ‘T’ en monteer dan een kogelkraan.

Om het toilet te installeren, plaatst u een pot op de vloer voor de vermaler. Maak de pot vast aan de vloer en veranker de pot aan de vloer door de verankeringsgaten en schroeven te gebruiken en zet een klem op de uitstroomleiding van het toilet. Plaats voorzichtig pakkingen op de uitstroomleiding en draai de klem vast. Monteer voering in het reservoir van het toilet met pakkingen en bouten. Monteer de wc bril. Draai het water open om de pomp te testen. De leidingen zijn nu klaar, en het toilet kan nu gebruikt worden.

EEN RIOOL EJECTOR POMP VOOR HET TOILET

Maak u minder zorgen als u een toilet in de kelder heeft. Naast dat u een vermaler kan installeren kunt u ook een riool ejector pomp installeren. Deze pomp is in staat om vaste stukken afval naar de hoofdriolering te brengen. De pomp heeft de kracht voor zwaar gebruik, wat u heel wat afval verstoppingen en rommel zal besparen.

Put bassin

Dit is het hoofdreservoir waar al het rioolwater wordt verzameld als het toilet wordt doorgespoeld. Om het riool bassin te installeren, moet u een gat afgraven. Snijd door het beton van de kelder met een drilboor om een gat met een diameter van 61 cm te maken. Verwijder het grind tot een diepte van 76 cm voor het reservoir. Verwijder het grind en maak de afvoerpijpen vast.

Het riool bassin wordt dan in het gat geplaatst en aan de zijkant verzegeld met beton om het steviger te maken. Tegenwoordig worden de pomp en het reservoir als een set geleverd, dus u hoeft geen aparte delen te kopen. Het maakt het werk makkelijk want u hoeft het alleen maar te plaatsen en vast te maken. Nadat u het bassin heeft geplaatst, laat u het een aantal dagen staan om volledig te drogen, dan maakt u de pomp vast aan het bassin met spiegel moeren en bouten op de omtrek van het bassin.

Pomp

Plaats de pomp op de bodem van het bassin. U kunt het vastzetten met sterke lijm of bouten. Wees er zeker van dat het bassin goed op de grond staat om lekkage te voorkomen. Al het rioolwater van de afvoerleidingen verzamelen zich eerst in het reservoir en worden dan door de pomp naar de normale rioleringen gebracht. Daarvoor moet het liters en liters water kunnen houden. Het rioolwater komt binnen via de zijkant van het bassin.

De zij ingang moet een PVC pijp zijn van 10,2 cm of 7,6 cm. Het moet zonder moeite het water uit het toilet kunnen afvoeren zonder morsen als het water een bepaald hoogte bereikt dankzij de beweeglijke vlotter die aan de bovenkant van de pomp wordt geplaatst. Deze schakelt gewoon de ejector pomp in om het rioolwater uit het bassin te voeren en naar de hoofdriolering.

Leidingen

De ejector pomp heeft een afvoer poort. Maak een mannelijke adapter van 5 cm zonder schroefdraai vast aan de andere kant van de PVC pijp. Snijd een gedeelte van de PVC pijp tot 5 cm en maak deze vast aan de mannelijke adapter. De pijp moet lang genoeg zijn om vanuit het bassin door de deksel te lopen. Maak een gat in de deksel als er nog geen zit om ervoor te zorgen dat de uitstroomleiding van de pomp aan de hoofdriolering vast kan komen te zitten. Wees er zeker van dat als u de deksel plaatst dat de PVC pijp er goed en stevig past met rubberen pakkingen.

Terugslagklep

Vanaf daar verbindt u een terugslagklep aan de PVC pijp. De terugslagklep zorgt ervoor dat rioolwater niet terug in het bassin kan stromen. Monteer een terugslagklep op de pijp. Plaats de ejector pomp aan de leiding met een diameter van 7,6 cm aan de riolering. Dit zorgt ervoor dat er geen enkel druppeltje vloeistof terug kan stromen in het bassin en de afsluitkraan verzorgt een soepele dienstverlening omdat het terugstroming voorkomt.

Kogelkraan

Na de terugslagklep plaatst u een stuk PVC pijp om deze te verbinden met de kogelkraan/afsluitkraan en dan gaat u verder met de leidingen om de pijp tot aan het stuk te krijgen waar het rioolwater de hoofdriolering bereikt. Verbind het aan de hoofdriolering met een ‘T’. Maak het vast aan de uitstroomleiding van de pomp. Monteer een ‘T’ en maak het vast met klemmen aan beide kanten om lekkage te voorkomen.

Plaats de pomp 5 cm weg van de instroom en we van de omtrek van het bassin. Het idee is dat de instroom vanaf het toilet de vlotterschakelaar niet in de weg zit.

Luchtpijp

Een luchtpijp is essentieel wanneer men een riool ejector pomp installeert. Het moet naar beneden steken op het bassin. Het zorgt ervoor dat de druk gelijk blijft wanneer het bassin in gebruik is en is op tegelijkertijd een afvoer voor rioolgassen. U moet het zo monteren dat u het kunt verbinden met de bestaande luchtpijp of zodat de pijp zelf helemaal naar boven, naar het dak kan lopen. Verzegel de bovenkant van het bassin volledig om te voorkomen dat er geen afvalwater of vieze geuren uit het bassin komen ter hoogte van het riool.

Leg rondom op de binnenkant van het bassin pakkingen en verzegel het goed met wat lijm en plaats pakkingen op de deksel rondom de PVC pijp om te voorkomen dat het gassen uitstoot. Plaats dichtingsringen op de elektriciteitskabels van de pomp en de luchtpijp en schuif ze helemaal naar beneden tot de deksel. Maak de deksel vast met bouten.

KOSTEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN POMP IN DE KELDER

Contacteer ons voor meer informatie over de prijs voor een pomp in de kelder en de arbeidskosten voor het installeren van de pomp

Bel: 06-13356173