Het installeren van het toilet: professioneel loodgieters advies

Het installeren van het toilet: professioneel loodgieters advies

Het is niet erg moeilijk om een toilet te plaatsen, als je maar de juiste stappen volgt, dan ben je er klaar voor! U bent misschien bezig het onderzoeken van toilet installaties of u probeert de stappen van een YouTube video over het installeren van een toilet te volgen. Hieronder staan een aantal leidraden en stappen over het volledig zelf plaatsen van een toilet.

Bel: 06-13356173

Wat is een toilet?

Een toilet is eigenlijk gewoon een sanitair stuk waarvan het doel is om lichamelijke afvalstoffen (urine en poep) op te vangen en naar het riool te brengen. Het toilet is zo gemaakt dat het loodsen van lichamelijke afvalstoffen op een schone, veilige en makkelijke manier kan gebeuren. Er zijn zoveel verschillende soorten toiletten op de markt. We zullen de verschillende types en hun installatie proces bespreken.

De dimensies voor het plaatsen van een toilet

De typische dimensies of maten zijn de standaard 25,40 cm, 30,48 cm, of 35,56 cm voor een grove indicatie. Om de juiste maten voor u te vinden, meet u vanaf het midden van de moeren achter de toilet naar de muur. Dit geeft u een grove meting voor de plaatsing van uw toilet.

Hoe voert u een installatie uit van een toilet bestaande uit één deel

Toiletten die bestaan uit één deel kunnen best zwaar zijn om te dragen, dus het is verstandig om iemand bij u te hebben, omdat het best een een opgave kan zijn. Het kan een installatie met drie moeren of meer zijn. Om een toilet bestaande uit één stuk te plaatsen, hoeft u alleen maar de instructies en richtlijnen precies te volgen, en dan heeft een gloednieuw toilet.
1. Om te beginnen is het belangrijk om de oude afdichtingsring te verwijderen en ervoor te zorgen dat u het er zo hard mogelijk afschraapt.
2. Als de gaten te klein zijn of te dichtbij, dan is het verstandig om nieuwe gaten in de vloer te maken, nabij de flens voor uw bouten en moeren. Neem de afdichtingsring , verwijder de verpakking, en plak het op de voet van het toilet.
3. U heeft misschien iemand nodig voor deze stap, maar u moet de toilet boven de flens houden om te kijken of ze op één lijn liggen.
4. Nadat u dit gedaan heeft, neemt u de bouten en dichtring en maakt u ze goed vast op het toilet. Gebruik eerst uw handen, en als dat niet strak genoeg is, kunt u ook een moersleutel gebruiken om het vast te draaien. Probeer het niet te strak te doen, aangezien dit het toilet kan beschadigen of breken.
5. Als uw toilet bedekkingen heeft voor de bouten, dan kunt u de klittenband op zijn plaats plakken.
6. Bij sommige toiletten is het dubbele spoelmechanisme al van te voren geïnstalleerd, maar als de uwe dat niet heeft dan moet u deze nog zelf in elkaar zetten en installeren. Als u ze samenvoegt, monteer ze dan op zijn plek.
7. Het monteren van de wc-bril is een relatief makkelijke taak. Bevestig de plastic pluggen op de wc-bril, en dan gebruikt u de scharnieren om het aan het toilet vast te maken.

Hoe voert u een installatie uit van een toilet bestaande uit twee delen

Om een tweedelig toilet te installeren moet u drie fases doorgaan. De fases bestaan uit:
• De voet van het toilet vastmaken aan de vloer.
• Daarna moet de tank verbonden worden met de voet, en vastgemaakt worden.
• Het toilet moet aangesloten worden aan de watertoevoer, zodat het toilet zich weer kan vullen met water.

Om een tweedelig toilet goed te plaatsen, moet u alle instructies van het toilet lezen en zeker weten dat u alle benodigde delen hebt.
1. Eerst, als er een vod of vieze doek in de flens zit, verwijdert u deze.
2. Het is belangrijk om alle oude was of puin dat nog rondom en op de flens zit te verwijderen. Schraap de was weg als het nodig is.
3. Na al het puin uit de ruimte te hebben opgeruimd, zoek de bouten die het dichtst bij de flens zitten en draai de T-vormige koppen van de bouten die zich daar bevinden. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk uit de flens te glijden is. Nadat ze eruit gegleden zijn, druk de bout in het gat op een manier dat het in een positie glijdt die parallel is aan de muur achter het toilet. Draai hierna de bout en zorg ervoor dat hij stevig genoeg vastzit, zodat de kop er niet makkelijk uit te trekken is.
4. Houd de bout op zijn plek, neem het toilet en draai het onderste boven, terwijl u ervoor zorgt dat het toilet rust op een zachte ondergrond om schade te voorkomen.
5. Zoek de toilet hoorn dat in het midden van de toiletvoet zit. Maak de afdichtingsring vast aan de toilet hoorn, wanneer je deze gevonden hebt, en ook over de mouw, en zorg ervoor dat u het stevig aandrukt.
De afdichtingsring die strak om de toilet hoorn heen zit, zal op de flens blijven drukken, aangezien het naar beneden wordt geduwd op de vloer en dan op zijn plaats wordt vastgezet met bouten. Nadat het vastgemaakt is, moet u ervoor zorgen dan de plastic uitloop naar boven staat.
Het proces van het plaatsen en samenpersen van de afdichtingsring kan maar één keer gedaan worden, aangezien het niet weer uit zal zetten. Dit betekent dat het belangrijk is om het goed te doen voordat de ring samengeperst wordt.
Het belangrijkste om er zeker van te zijn dat het afdichten juist gedaan wordt, is om de toiletpot op de flens te laten neerzakken zonder de ring te veranderen of te verstoren.
6. Nadat de afdichtingsring is aangebracht en de afdichting op de juiste manier is gedaan, is het tijd om de toiletpot op de flens te laten neer zakken. Dit doet u door de de gaten op de voet van het toilet op één lijn te krijgen met de dichtstbijzijnde bouten.
7. U heeft misschien hulp nodig als u bij dit deel komt. De hulp zal helpen om de bouten op één lijn te krijgen met de gaten in de voet van het toilet, terwijl u de toiletpot naar beneden op de vloer laat zakken. U moet er zeker van zijn dat u de voet van het toilet waterpas houdt wanneer u het laat zakken.
8. Nu hoeft u alleen de de voet maar voorzichtig op de afdichtingsring te laten zakken.
9. Het is tijd om de timmermanswaterpas langs de voet van het toilet te leggen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de boog binnen de gewenste uitlijning staat. Als dit klaar is, kunt u de moeren en bouten, en ook de dichtringen plaatsen. Afhankelijk van hoe strak u het wilt hebben, kunt u een verstelbare moersleutel gebruiken om alle kanten met bouten en moeren vast te draaien. Probeer ze niet te strak te draaien, die kan de voet van het toilet beschadigen.
10. Pak de decoratieve doppen en bedek de bouten. Als de decoratieve doppen niet lang genoet zijn om de bouten te bedekken, kunt u de bouten verkorten met een metaalzaag.
11. Als uw toilet een spoelsysteem heeft, is dit de tijd om het te monteren, anders kunt u het zo laten als het toilet al met een ingebouwd spoelsysteem geleverd is (de meeste komen met het spoelsysteem al van te voren ingebouwd).
12. Nu is het tijd om de spudringen (rubberen afdichting) te plaatsen, u zult hiervoor het reservoir ondersteboven moeten draaien om het aan de pijp vast te kunnen maken. Het moet vastgemaakt worden aan de pijp die uit de onderkant van het reservoir steekt.
13. Draai het reservoir weer terug en zorg ervoor dat de spudring gecentreerd wordt met de opening voor de watertoevoer. Deze bevindt zich op de voet van het toilet (aan de achterkant).
14. Als de spudring goed geplaatst is, laat u het reservoir zakken tot deze op één lijn is met de achterkant van de toiletpot. De rubberen dichtringen en reservoir bouten moeten allemaal op één lijn komen met de gaten in het reservoir. Als ze uitgelijnd zijn, steekt u de bouten door de gaten van de toiletpot.
15. Haal de moeren en dichtringen er aan de onderkant van de toiletpot doorheen, draait u ze eerst vast met de hand. Als u denkt dat het niet strak genoeg is, gebruikt u een grote moersleutel om ze vast te draaien.
16. Probeer het niet te strak te doen, om breken te voorkomen. Zorg ervoor dat u niet de bouten maar de moeren draait. Afhankelijk van welke soort tweedelig toilet u aanschaft, zitten er mogelijk voor gemonteerden bouten in. Anderen hebben dat niet, en dan moet u de bouten er zelf inzetten.
17. Het is tijd om de afsluitkraan en de toevoerleiding aan te sluiten door de afsluitkraan en pers fitting aan elkaar vast te maken, en de moer aan de fitting van het reservoir.
Draai het eerst vast met de hand, daarna kunt u een moersleutel gebruiken.
U kunt kiezen tussen gevlochten roestvrij staal of een wit roestvrij staal. Deze zijn beter dan de gewone of standaard plastic buizen.
18. Nu dat het toilet is verbonden zet u het water aan om de reservoir te vullen. De vlotterkraan reguleert de water inloop. Het vullen van het reservoir zorgt ervoor dat u op lekkages kan controleren en kan zien hoe het toilet zich met water vult.
Op een gegeven moment moet de water inloop verminderen en uiteindelijk stoppen wanneer het de markering raakt. Als u ziet dat het nog steeds wat lekt, kunt u de bouten nog wat meer vastdraaien, maar niet teveel.
19. Verstel het waterniveau volgens de instructie van de fabrikant. Afhankelijk van het type kraan u heeft, komt het mogelijk met een stelschroef of een vlotterarm.
20. Nu kunt u de toiletbril monteren, en alles dat u hoeft te doen is de bouten van de zit door de gaten van de voet van het toilet te halen. Schroef de moeren vast met de hand en draai ze vast met een grote schroevendraaier.
Het vervangen van een toilet
Ondanks het feit dat een toilet noodzakelijk is in elke woning, gebouw, zakelijk of particulier, zijn deze robuuste aansluitingen na een tijdje aan vervanging toe, vanwege slijtage. Misschien moet u het vervangen omdat het kapot is, of u wilt een ander ontwerp, of het verspilt nu gewoon veel water. Als het enkel een lekkage probleem is, dan hoeft u misschien niet de hele toilet te vervangen, het enige dat vervangen moet worden is de afdichtingsring , hoewel het vervangen daarvan er wel om vraagt dat het hele toilet verwijderd en opnieuw gemonteerd moet worden.
Benodigdheden voor dit proces:
• Iemand die wilt helpen
• Metaalzaag
• Toilet flens
• Verstelbare moersleutel
• afdichtingsring
• Klei mes
• Grote spons
• Loodgieters klei
• Emmer

Het water verwijderen uit het toilet

Dit is de eerste stap om een toilet opnieuw te plaatsen of te verwijderen. U moet al het aanwezige water weg laten lopen. Om dit te doen:
• Draai de kraan die de watertoevoer in het toilet reguleert dicht, of u kunt de hoofdkraan van het huis dichtdraaien.
• Om het reservoir van het toilet te legen spoelt u.
• Neem de bovenkant van het reservoir af en leg het aan de kant.
• Gebruik een dweil of vod om het water wat overgebleven is in het reservoir op te dweilen, of u kunt een grote spons gebruiken die het water absorbeert. Knijp de spons om het water uit de spons en in een emmer te laten lopen en herhaal dit proces. Ga hiermee door tot al het water weg en het reservoir droog is.

Tijd om het toilet te verwijderen

Nadat u het reservoir droog hebt gemaakt is de volgende stap om het toilet te verwijderen. Eerst moet u de bevestigingsbouten die het toilet op zijn plek houden verwijderen. Als u voorzichtig bent en voldoende kracht heeft kunt u de toiletpot en het reservoir tegelijkertijd optillen. Deze manier kan wel wat lastig zijn en het reservoir kan breken waar het aan de toiletpot vast zit met bouten.
Als deze methode voor u te moeilijk is, maakt u eerst het reservoir los van de toiletpot, en dan pas verwijdert u de toiletpot.
1. De buis van de watertoevoer moet los zijn van het reservoir. Dit kan gedaan worden met een verstelbare moersleutel of tang.
2. Nadat u de buis van de watertoevoer los gemaakt heeft, verwijdert u de bedekkende doppen (plastic of porselein) die de bouten op de vloer bedekken. Als de moeren te strak zijn, gebruikt u een verstelbare moersleutel om ze los te maken. Als u probeert de moeren te verwijderen en het onmogelijk is omdat ze zijn gaan roesten, dan gebruikt u een metaalzaag om de bouten onder de moeren door te zagen.
3. Het is nu tijd om hulp in te schakelen, want dit deel is moeilijk om alleen te doen. Til samen de toiletpot en het reservoir op van de vloer en de bouten van de toilet flens, die het toilet aan de vloer vastmaken.
4. Leg de toiletpot en het reservoir aan de kant op een stapel kranten of een grote vod om te voorkomen dat het de vloer verkleurt. Zorg ervoor dat u het op zijn zijkant of achterkant legt zodat het volledig ondersteunt wordt.
5. Schraap de loodgieters klei en de afdichtingsring weg die over zijn aan de onderkant van het toilet. Schraap ook de loodgieters klei en oude afdichtingsring van de flens die verbonden is aan de vloer.
6. Controleer de flens op slijtage of schade. Als er iets mis mee is, kunt u het repareren of vervangen.

Wat is de flens van een toilet installatie?

De flens is een plastic of metalen aansluiting die vastzit aan de onderkant van het toilet en staat bekend als de toilet flens. De flens is een hoofdverbinding tussen de vloeropbouw en het toilet. De meeste flenzen hebben platte kanten en vierkante gaten (twee) die ervoor zorgen dat de bouten erin geschoven kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de flens het toilet stevig aan de vloer verbonden kan houden door de moeren en bouten aan te draaien. De flenzen hebben ook schroeven die in de vloer van uw badkamer steken. Als de toilet flens kapot is kan deze vervangen worden, aangezien ze in de volgende verschillende types verkrijgbaar zijn:

• Een flens met montagehoek
• Een reparatieset voor verschillende types afvoer
• Een vervanging voor gietijzeren afvoer
• Een nieuwe toilet flens voor verschillende types afvoer
Als uw flens aan vervanging toe is, kunt u er het beste één uitzoeken die bij u past. U kunt kiezen voor een vervangend onderdeel of voor een set en volgt de instructies van de fabrikant om het te installeren.

Test de pasvorm van het toilet

Het is tijd om te testen of het toilet goed past om er zeker van te zijn dat het goed staat. Om dit te doen moet u het toilet over de flens heen zetten en controleren of de gaten en de bouten op één lijn staan. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het toilet waterpas is. U kunt bukken en het toilet zelf waterpas maken door het pasringen onder te schuiven.
Nadat u gecontroleerd heeft of het waterpas is, verwijdert u het toilet en legt deze op een stapel papier (zodat u de vloer niet beschadigt). Als het reservoir eraan vast zit, legt u het op zijn zij of op de achterkant, als deze er niet aan zit, dan kunt u het zachtjes op zijn kop zetten.

Tijd om de afdichtingsring aan te brengen

De afdichtingsring is een heel belangrijk onderdeel van het installeren van een toilet, aangezien het helpt om te voorkomen dat het gaat lekken of dat er water tussen de voet van het toilet uitkomt, en ook om rioolgas buiten te sluiten. Afhankelijk van de afdichtingsring die u aanschaft zijn sommige gewoon van was en anderen zijn al van te voren aan een flens vast gemonteerd voor extra kleefkracht. Als uw toilet flens boven de vloer uitkomt dan heeft u alleen maar een ring van was nodig, maar als de toilet flens op hetzelfde niveau zit als de vloer dan is het verstandig om een afdichtingsring te kiezen die geleverd wordt met een bel of trechter. De meest gebruikte methode om een afdichtingsring te plaatsen, is om ze aan de onderkant van het toilet te plakken (de hoorn uitloop). De afdichtingsring wordt geleverd met een papieren of plastic verpakking, gooi dit en de bescherming weg. Zorg ervoor dat u de afdichtingsring monteert wanneer de temperatuur boven 21°C is. Plaat de afdichtingsring op de uitloop en duw het vast tot het blijft plakken. Als de afdichtingsring tijdens het vastmaken of uit de verpakking halen kapot gaat, Zal het mogelijk niet goed afsluiten, dus u kunt dan beter een nieuwe halen.

Een goede tip die gebruikt wordt door loodgieters is om de afdichtingsring op een warme plek te leggen zodat het wat warmer en zachter wordt voordat u het aan de toiletpot vastplakt.

U kunt ook een andere methode gebruiken waarbij u de afdichtingsring eerst op de toilet flens plaatst en dan de toiletpot erop zet. Als u nauwkeurig werkt moet dit de relatief gemakkelijkere en minder rommelige methode zijn.

U kunt ook wat loodgieters klei gebruiken. Bij deze methode brengt u de loodgieters klei aan op de onderkant van de voet van het toilet, net ernaast. Dit doet u om het toilet aan de vloer te verzegelen en zo lekkage te voorkomen. U kunt er ook voor kiezen om kit te gebruiken aan de buitenrand van de voet van het toilet.

Het toilet plaatsen

Nadat u de afdichtingsring heeft geplaatst is het tijd om het toilet op zijn plaats te zetten.
1. Zorg ervoor dat de bouten in de flens rechtop staan.
2. U heeft uw hulp voor dit deel weer nodig, aangezien u het toilet voorzichtig moet optillen en op zijn plaats moet zetten op de flens, terwijl u ervoor zorgt dat de gaten van de voet van het toilet over de bouten van de flens heen schuiven. Wanneer u het toilet laat zakken zal het de afdichtingsring raken. Blijf het in de afdichtingsring duwen totdat het toilet volledig aansluit aan de vloer. U moet misschien gaan liggen of bukken om uzelf op één lijn te zetten met de toiletpot om er zeker van te zijn dat hij goed staat.
3. Nadat u het toilet op de flens heeft geplaatst, maakt u de andere sanitaire aansluitingen zoals de moeren, plastic doppen, pasringen enzovoort.
4. Nadat u de moeren en bouten heeft geplaatst, draait u deze vast met de hand. Pak hierna een moersleutel en draai het helemaal vast, maar zorg ervoor dat u het niet zo strak doet dat de voet breekt.
5. Gebruik een vod om alle teveel aan loodgieters klei te verwijderen van de voet van het toilet.
6. Als het reservoir nog niet aan het toilet vast zat, kunt u deze nu plaatsen.
De sanitaire aansluitingen verbinden
Nadat u het reservoir van het toilet hebt geplaatst is het tijd om alle overige sanitaire aansluitingen te verbinden met het toilet. Nadat u dit gedaan heeft draait u het water weer open en spoelt u het toilet om te controleren dat het spoelsysteem werkt en dat er geen lekkage is. Als er wel een lekkage is, moet u misschien de moeren wat strakker aandraaien, of u moet helemaal opnieuw beginnen.
Afhankelijk van het type toilet dat u heeft, zijn bij sommigen het spoelsysteem al van te voren in het reservoir geïnstalleerd. Als die van u dat niet heeft moet u deze zelf aansluiten. Het is verstandig deze aan te sluiten voordat u het toilet zelf plaatst. Als u hiervoor kiest, want dit is optioneel, dan kunt u wat pure siliconen kit rondom de voet van het toilet aanbrengen. Sommige loodgieters doen dit liever niet in geval van een lekkage. Zo kan de lek zich makkelijker voordoen.

De kosten van het plaatsen van een toilet (De kosten van materialen en de arbeidskosten)

Afhankelijk van het type toilet en van de arbeidskosten, kost een typische toilet installatie ongeveer rond de €122 tot €228, waarbij er door woningeigenaren gemiddeld €150 tot €180 wordt uitgegeven. De prijs die hier genoemd wordt is exclusief de kosten voor de aanschaf van het toilet zelf, materialen, en extra sanitaire aansluitingen.

Hoe duur is een toilet installatie?

Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van een volledige toilet installatie tussen de €221 en €427. Als u geïnteresseerd ben in het investeren in een hoogwaardig en efficiënt toilet met extra functies, dan kan de prijs ergens tussen €800 en €1.500 liggen.
De kosten voor een toilet installatie die hierboven genoemd worden zijn exclusief de benodigdheden om het toilet te plaatsen zoals de toiletpot, materialen, sanitaire aansluitingen enzovoorts.

Kosten voor het vervangen van een toilet installatie

Een typisch tarief voor het vervangen van een toilet installatie is tussen €122 en €228. De kosten kunnen erg variëren afhankelijk van het type toilet en het bod van de loodgieter voor een vervangend toilet.
De tijd die nodig is om het toilet te installeren hangt af van het werk dat gedaan moet worden, maar ondanks dit, duurt het meestal tussen de twee en vier uur om een nieuw toilet te installeren en kost het ongeveer €65 per uur. Als u een toilet wil laten vervangen, dan is het verstandig om een extra €30 tot €50 weg te leggen voor het verwijderen en vervangen van de bestaande toilet. Als u ook nieuwe afvoerleidingen wilt dan wordt dan ongeveer €1.875 of meer.

Arbeidskosten voor het plaatsen van een toilet

Afhankelijk van het gebied waar u in woont en het niveau van populariteit en ervaring, zullen de kosten variëren. Ook zijn de arbeidskosten voor een toilet installatie afhankelijk van hoe geavanceerd de functies van het toilet zijn en hoeveel tijd het zal innemen om het installatie werk te voltooien. In de meeste gevallen zal een loodgieter het werk voltooien voor maar €122, op een goede dag waarbij er geen complicaties en problemen opspelen. U kunt tegen extra kosten aanlopen bestaande uit:

Het verwijderen van het bestaande toilet

Als de loodgieter het bestaande toilet moet verwijderen, dan moet u misschien een extra €30 tot €70 bijleggen. Als u een vastgestelde begroting heeft dan kunt u de bovenstaande stappen volgen en het toilet zelf installeren. U kunt ook een video met instructies volgen.

Het installeren van een afvoerpijpen voor het toilet

Als u het nieuwe toilet ergens wilt hebben waar voorheen geen toilet stond, dan moet u er rekening mee houden dat het u €1.875 tot €3.875 kan kosten. Dit komt omdat elk toilet een afvoerpijp nodig heeft, aangezien dit het toilet met de septic tank of het riool verbindt. Om een toilet op een nieuwe plek te plaatsen, moet u ook een nieuwe afvoer plaatsen. De bedragen hierboven zijn voor projecten zonder complicaties of problemen, waardoor het project makkelijk af te ronden is.

Het verplaatsen van een bestaande afvoerpijp

Afhankelijk van waar u het toilet geplaatst wilt hebben, is het misschien nodig om een bestaande afvoer te verplaatsen naar een andere plek of het om te leiden. Deze procedure kan tussen €624 en €767 kosten, omdat de loodgieter de oude afvoerpijp moet afsluiten en een nieuwe moet aansluiten op de leiding van de septic tank. In totaal is de prijs hierboven een verwacht gemiddelde, maar de prijs hangt van veel variabelen af.

Additionele arbeidskosten

Vaak geven de loodgieters u van te voren een grove inschatting voordat ze met het werk beginnen, maar de uiteindelijk kosten kunnen toch hoger uitvallen. Dit komt omdat de loodgieter de vloer of muur kan openbreken en dan tegen nieuwe problemen op kan lopen die gerepareerd moeten worden voordat er verder gegaan kan worden met de installatie. Sommige van deze problemen kunnen bestaan uit het verplaatsen van een bestaande pijp om overeen te komen met de wet van een stad of staatsgebouw over het installeren van een toilet in uw gebied. U kunt een extra €75 tot €122 per uur wegleggen voor de extra kosten die mogelijk gemaakt zijn.

Sommige problemen die extra zullen kosten bestaan uit:

• Een lek van het toilet kan ervoor zorgen dat de prijs van de installatie omhoog gaat. De kosten zijn afhankelijk van hoe groot de lekkage is.
• Als de flens niet op de juiste manier geplaatst is of als deze stuk is, dan kan dit een probleem zijn aangezien de flens het toilet met het riool verbindt. Mogelijk moet u tot €200 of meer betalen voor de reparatiekosten, en de onderdelen kunnen tussen €5 en €30 kosten.
• Als de vlotterkraan van het spoelsysteem lek is, dan kan dit de totale kosten ook verhogen. De kraan is een aansluiting die bij het spoelen de water inloop in de toiletpot reguleert. De reparatie set kost ongeveer €20 in een winkel, en een loodgieter vraagt mogelijk €30 om het te repareren.

Verschillende types toilet

Er zijn tegenwoordig veel verschillende types toilet op de markt. De gemiddelde prijs van een nieuw toilet (een standaard model) kan ergens tussen €99 en €200 liggen. Als een een andere type toilet wilt hebben zoals bijvoorbeeld een druk bijgestaan toilet dan kan het van €500 tot €700 of meer kosten. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een nieuw toilet te laten plaatsen of de oude te laten vervangen. Het kan zo zijn dat u een meer milieuvriendelijk huis wilt of u probeert geld te besparen op de waterrekening. Een typisch standaard model gebruikt per spoelbeurt tot 26,5 liter. Moderne toiletten gebruiken maar tussen de 3,9 en 4,9 liter aan water per spoelbeurt. Hiermee bespaart u niet alleen op de waterrekening, maar verspilt u ook minder water.

Zoals eerder besproken kan een toilet uit een geheel bestaan of tweedelig zijn. Het is veel duurder om een toilet uit één stuk aan te schaffen dan om een tweedelig toilet te kopen. De meeste toiletten die tegenwoordige gemaakt worden komen met een verlengde of ronde pot. De ronde potten zijn een goede optie voor kleine ruimtes, maar een verlengde pot is vaak comfortabeler en zien er over het algemeen mooier uit. Een verlengde pot kost ongeveer €10 tot €80 meer dan een ronde pot.

Spoelsystemen voor toiletten

Op de markt van tegenwoordig zijn vier populaire types van spoelsystemen voor het toilet: dual flush, tornado flush, zwaartekracht, en druk bijgestaan. De toiletten zien er misschien hetzelfde uit, maar ze werken heel anders afhankelijk van welke type u wilt of aanschaft.

Dual-flush spoelsysteem

Dit type toilet verzorgt een methode waarmee men water kan besparen voor mensen die milieuvriendelijk zijn of die water proberen te besparen. Dit toilet bevat twee knoppen, een voor een grotere spoelbeurt dan de andere. De kleinere spoelbeurt kan gebruikt worden voor vloeibaar lichaamsafval en de normale spoelbeurt voor vast lichaamsafval.
Dit toilet bestaat uit twee verschillende spoelopties voor cliënten en is relatief milieuvriendelijk. De gemiddelde kosten voor dit toilet is €180, en er zijn niet genoeg ontwerpen en stijlen om uit te kiezen.

Tornado flush spoelsysteem

Dit toilet werkt doordat het water door de pot heen circuleert door middel van waterstralen die de beweging maken van een tornado. Deze beweging zorgt ervoor dat het alles in het toilet naar de uitgang duwt en schoonmaakt. Dit soort toilet is erg specifiek en is niet voor commercieel gebruik beschikbaar, het staat ook bekend als het zelfreinigend toilet.

Dit toilet is relatief duur met een prijs van gemiddeld €500 of meer, afhankelijk van het ontwerp en de kwaliteit. Het geeft een erg effectieve spoelbeurt. Het helpt om de toiletpot relatief schoon te houden.

Zwaartekracht spoelsysteem

Uit alle verschillende soorten toiletten, is deze de populairste. Dit type toilet maakt gebruikt van de zwaartekracht en trekt afval uit de toiletpot door de afvoerpijpen met grote hoeveelheden water. Dit proces gebruikt 22,7 liter aan water per spoelbeurt om ervoor ze zorgen dat de zwaartekracht het afval meeneemt. Gezien het feit dat toiletten tegenwoordig gemaakt worden om meer milieuvriendelijk te zijn en water te besparen, is dit type toilet niet meer zo effectief en worden ze steeds minder gebruikt.

Een vermalend toilet

Als u een toilet wilt plaatsen op een plek waar traditioneel gezien geen waterafvoer bestaat, dan is het vermalend toilet de beste optie. Het is goed te gebruiken bij plaatinstallaties, aangezien het het afval in kleinere stukken snijdt voordat het naar het riool of een septic tank wordt geduwd. Dit toilet gebruikt buizen en pijpen om het afval te verplaatsen en vereist geen standaard waterafvoer. Dit type toilet kan op elke vloer, in elk gebouw geplaatst worden. De gemiddelde kosten voor een vermalend toilet zijn €600, wat wel wat duurder is. Er zijn niet genoeg stijlen om uit te kiezen, en ze vereisen geen afvoerpijp. Om dit toilet te plaatsen, moet er plaats zijn in en rond een muur.

Druk bijgestaan spoelsysteem

Ook bij dit type toilet wordt het afval door de pijpen gestuwd met behulp van de straatdruk. De meeste mensen gebruiken dit soort toilet in hun kelder of plekken waarbij het afval omhoog zich omhoog moet bewegen. Dit type toilet is vaak erg luidruchtig als ze worden gebruikt.
Druk bijgestane toiletten zijn vaak erg effectief en een van de beste opties voor een toilet in de kelder. Een gemiddelde prijs voor dit type toilet is €250, en ze zijn niet erg milieuvriendelijk, erg luidruchtig (zoals het geluid van doorspoelen in een vliegtuig), en ze vereisen het beruik van een groter reservoir.

Vacuüm toilet

Dit toilet maakt gebruikt van een windstoot dat werkt als een vacuüm om het afval voort te trekken, voordat de opening open gaat om het afval door te laten. Het wordt ook wel een vacuüm bijgestaan toilet genoemd en het is een goede optie voor mensen die op de eerste vloer van een gebouw wonen. Om dit toilet te gebruiken heeft u een gestapelde leiding nodig, en deze leiding moet boven de totale hoogte van het dak uitsteken met op zijn minst 60,96 cm om effectief te zijn.

Vacuum toiletten zijn vaak goedkoop met een gemiddelde prijs van €100. Ze gebruiken maar kleine beetjes water, en ze zijn zeer effectief. In tegenstelling tot het zwaartekracht toilet, hebben ze een gestapelde leiding nodig en zijn geen goed optie voor de kelder.

Waterloze toilet

Er zijn ook toiletten die bekend staan als compost of waterloze toiletten. Dit soort toilet plaatst u als geen loodgieterswerk wilt verrichten. De toiletten gebruiken organische elementen om ervoor te zorgen dat afval ontbindt, en het wordt dan gebruikt als mest voor niet eetbare planten. Het toilet gebruikt geen water; het wordt voor gebruikt in campers (in plaats van een toilet in de camper) en is op plekken buiten aanwezig. Huiseigenaren proberen meer milieuvriendelijke keuzes te maken en gebruiken waterloze toiletten in hun huizen. Dit toilet is een van de duurste type toilet, aangezien ze een ongelooflijke €900 of meer kosten. Ze zijn er milieuvriendelijk, en ze hebben veel onderhoud nodig. Ze kunnen overal geplaatst worden, op elke locatie.
Veelvoorkomende “Smart” toilet opties en functies.

Het in acht nemen van hoogte

Een fijne functie die door fabrikanten verwerkt wordt in het maken van toiletten zijn de hoge toiletten. Deze toiletten zijn handig voor mindervalide mensen of die gewoon lang zijn en een hoger toilet nodig hebben. Op dit moment zijn de gemiddelde kosten voor een standaard toilet met 5 cm extra hoogte vanaf €150.

Op afstand bestuurbare toiletten

Deze elektrische toiletten zijn op afstand bestuurbaar met een afstandsbediening. Dit zorgt ook voor extra functies zoals de positie, de temperatuur, een pulserende of trillende beweging, enzovoorts. Dit kan van €1.118 tot €4.230 kosten, en de verwarmde toiletbrillen variëren van €841 tot €7.605.

Een verbergende aansluiting voor het waterslot

Fabrikanten maken nu een toiletten waarbij het waterslot verborgen is. De pijpen buigen aan de achterkant zodat ze niet gezien kunnen worden, tenzij iemand echt knielt om er naar te kijken. De prijs varieert van €251 tot €585.

Zelfreinigend toilet

Dit soort toilet werkt door het gebruik van een schoonmaakmiddel dat door de toiletpot wordt rond gekolkt. Sommige andere types van dit toilet maken gebruik van een UV ligt dat het vuil afbreekt. Het kost tussen €349 en €3.375.

“Hands-free” spoelsysteem

Dit is een goede optie voor mensen die liever niet de spoelknop aanraken nadat ze het toilet hebben gebruikt. De prijsklasse varieert tussen €299 en €4.230.

Bel: 06-13356173